29 november 2010

Nostalgi

Det är den 29 november. Två dagar före första december, dagen efter första advent. Med andra ord så händer det inget speciellt alls idag. Därför tänkte jag att vi ska ta upp en sjukdom som väldigt många drabbas av kring juletider, nämligen nostalgi. Ingen annan tid på året blir folk plötsligt så sentimentala då de tänker på hur mormor brukade koka den där slemmiga lutfisken så att hela huset stank, och minns ni hur söt Oskar var när han kastade sin första snöboll? Ja visserligen var det ganska nära att julklappspengarna gick åt till att laga köksfönstret, men nu hade vi tur. Och det var bara tre år sedan!
Jag tänkte att vi skulle ta en titt på vad som har hänt den 29.11 tidigare år, och tillåta oss att bli lite nostalgiska.

  • Den 29.11.2009 var det första advent. Jag rekommenderar att ni för sakens skull följer Chrisses instruktioner från gårdagens inlägg för att få upp stämningen igen.
  • Den 29.11 i antagligen hur många år som helst har Aino och Edgar haft namnsdag. Om du mot all förmodan skulle känna någon som heter så så kan du ju passa på att gratta honom eller henne.
  • Den 29.11.2009 visades ett ganska roligt avsnitt av Parlamentet. Tur så finns YouTube, så vi kan faktiskt se avsnittet också! Sånt fanns det inte på den gamla goda tiden
  • Den 29.11.1975 ger Bill Gates och Paul Allen sitt nya företag namnet Microsoft. Nu kan de flesta av oss titta på vår dataskärm och le ett ljuvt leende, och varför inte tänka tillbaka på hur det kändes att få sin första dator...
  • Den 29.11.1949 föddes den amerikanska komikern Gerry Shandling. Han i sig kanske inte framkallar så mycket nostalgi, men kolla in klippet! Tänk att David Letterman också har varit ung! Och så pratar han faktiskt om ett mycket intressant ämne, nämligen att ragga upp någon på krogen. Allt var så annorlunda när det inte fanns Facebook.
  • Den 29.11.2001 dog George Harrison, medlem i the Beatles. De framkallar väl lite nostalgi hos många? Nedan bifogar jag en av deras sånger som passar ganska bra in på temat. För det första så sjunger de ju nästan om nostalgi; "When I was younger so much younger than today...". För det andra är det en mycket bra sång att kunna då julstressen håller på ta över helt och hållet. (George är han som sitter näst längst bak, för övrigt.)





Hjulhälsningar, Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar